Formlen Der Gør Dit Vægttab En Succes

(Håber den overskrift vækker en smule sund skepsis…. smil!)

Ikke desto mindre… der findes principper, fulstændig som tyngdekraften, der fører os i mode succes eller fiasko. Der findes principper, der er helt afgørende for vores resultater og om ting sker eller ej.

De principper gælder selvfølgelig også for vægttab.

Principperne jeg taler om her, er ikke en ny kostplan eller “de nyeste trænings strategier der smelter fedt som aldrig før”, der i mod er det principper der får ALLE de kost råd og trænings programmer du allerede kender (og har prøvet) til at virke.

Høre formlen til vægttabs succes her under…. god fornøjelse.

Kender du den egentlige betydning af Synd?

I øjeblikket er jeg igang med at læse bogen Lysets Lov af Lars Muhl, der stødte jegLysets Lov af Lars Muhl på ordet og begrebet synd, og hvad dets reelle betydning og forståelse er. Vi møder det i mange sammenhænge lige fra religion, til hvor jeg ofte møder begrebet at synde med kosten.

Inden du læser videre, tænk et øjeblik over synd, hvad betyder det for dig og hvad ligger der bag begrebet?

Da jeg forstod dets egentlige mening, blev jeg selv overrasket og faktisk også lidt lettet.

For mig var ordet tidligere forbundet med skyld følelse, dårlig samvittighed og noget der skulle tilgives. Derfor jeg har egentlig ikke ville bruge ordet, og slet ikke i sammenhæng med kost.

Men prøv lige at se her, hvad der reelle betydning af synd er…

Synd er identisk med at fejle, at ramme ved siden af målet, at befinde sig i en låst tilstand, at være ved siden af sig selv. Men der er altid tale om en fejl eller en tilstand, der kan rettes eller forvandles, og ikke en ufravigelig dom, den enkelte ikke selv kan forandre. Tværtimod, for når man har ramt ved siden af målet, indikerer det blot, at man sikkert har befundet sig for langt væk fra dette mål, og at man ved at træde tættere på – altså ved at være mere nærværende – lettere vil være i stand til at leve op til sig selv.

Ingen skyld, ikke noget der skal tilgives andet sted, ingen dårlig samvittighed, men derimod noget du selv let kan forandre, blot ved at være mere opmærksom og nærværende…… det føles da noget rarere og meget lettere, jeg kan mærke friheden i den betydning, og glæder mig til at bruge det ord igen.

Alt det bedste – Henrik

Den letteste måde at nå dine ønsker og mål

Der går nærmest ikke en dag, hvor der ikke lander nye indsigter og læring hos mig. Der er indsigt at få og noget at lære over alt, hvis vi ser efter det.

Det er hos mig selv og i dagligdagen med mine klienter, at den største indsigt og den største transformation sker i det øjeblik vi kommer fra hovedet og ned i kroppen, og genskaber kontakt til den, vi inderst inde og i sandheden er…..det kan også beskrives som en tilstand af at komme hjem i sig selv.

Transformationen sker, fordi vi igennem vores krop er i stand til at mærke vores egentlig behov, ønsker og mål….. og ikke mindst vores vej der til.

For mig, når jeg oplever at gå i ring eller er helt fastlåst, når jeg oplever kamp, modstand og der skal knokles for at få ting til at lykkedes, ved konflikter og frustrationer med Lotte eller ungerne, er det et godt tegn på at stikket til min essens er trukket ud, og jeg er i hovedet i stedet.

Når det sker, er øvelsen, som jeg er blevet bedre og bedre til, i øjeblikket at minde mig selv om…. …. “hmmmm, der er Manglende Kontakt, et eller andet sted her” og så sætte stikket i, og komme tilbage i mig selv igen.

De fleste af de, der henvender sig til mig for hjælp er et sted hvor….

…. de er kede af og uden glæde ved deres krop, og oplever vægttab som en kamp uden en vinder.

…. de mangler selvværd

…. de føler, at deres krop har “svigtet” dem (jeg ser det lige modsat, de har svigtet deres krop)

…. de mangler tilfredshed og glæde i deres forhold

…. deres kost, træning og sundhedsliv er en evig kamp og de igen og igen har skulle starte forfra uden rigtig at komme videre

…. de oplever afhængighed, overspiser, underspiser, overtræner eller slet ikke træner

Og i bund og grund er det alt sammen “bare” symptomer der opstår, når “stikket” i større eller mindre grad (eller helt) er hoppet ud, og vi derfor ikke kan mærke vores egentlige jeg.

Og hvad sker der så?

Ja ofte sker der det, at vi “farer vild” i følelser og tanker oppe i hovedet.

I dig og i din krop ligger alle svarene allerede gemt, du indeholder allerede den perfekte vej for DIG til på en sund og harmonisk måde at få den krop, du ønsker dig til ro, til glæde og frihed.

Mange oplever bare at være faret lidt vild, at have mistet kontakten og tilliden til dem selv og deres krop…… når vi genopretter det, opstår der transformation og “mirakler”.

Alt det bedste – Henrik

Gå et spadestik dybere for vægttab

Hej….. tak fordi du er kommet forbi her på siden, jeg har nemlig et tons af ting, jeg har lyst til at fortælle dig. Faktisk meget mere end der er hensigtsmæssigt at skrive om i et indlæg, så jeg må starte et sted.

For et par måneder siden føltes det rigtigt for mig at skifte hjemmeside fra www.moveyou.dk, som har været med mig i mange år til jeg nu er her på henrikthinggaard.dk

Selv om jeg har skiftet hjemmeside, er jeg er jo som sådan stadigvæk den samme Henrik, men over de sidste par år og særligt det sidste halve år, har rigtig mange ting bare ændret sig inde i mig, og derfor har det virket helt rigtigt at starte på en frisk på den nye side.

Så hvad er det, der er ændret i mig? Blandt andet en dybere kontakt til hvem jer er, hvad der er vigtigt for mig, for at jeg føler mig i balance, fri og elsker mit liv.

Men der er også blevet lukket op for mine evner til at se hjælpe andre på et endnu dybere plan.

Ja jeg ved for nogen, kan det lyde lidt “wird” og hvad er nu det og igen for andre helt naturligt.

Men det handler blandt andet om, at jeg er ret skarp til at se og fornemme hvor f.eks. du som person er, hvad det er der bremser og holder dig tilbage i at få de resultater du ønsker, hjælpe til at forløse det, og hvad dine næste skridt er for at komme videre.

Hvorfor nu det, og hvad skal det bruges til?

Lad mig prøve at give et eksempel i forhold til vægttab, og det at komme til at holde af sin krop og spejlbillede igen.

For 1 måske 2 ud af 10 (der oftest er mænd), er vægttab reelt så let som at give dem en kostplan og et træningsprogram, og så er den ged barberet, alt er fint. Eller for nogen endnu lettere, de taber sig ganske enkelt ved at deres kone ændrer sin kost… er det ikke bare typisk?

Og så er der alle os andre 8 ud af 10, hvor det med vægten og kroppen i det hele taget, er forbundet med en psykisk og emotionel mere eller mindre smertefuld “virus”.

Og hvordan kan vi så genkende en “virus”? Ja, den kan have sin rod og udfolde sig på rigtig mange forskellige måder, men det der ligger lige for er følelsen af at være tyk (for nogen egentlig uden reelt at være det), had til forskellige områder af kroppen, se og føle sig selv større end man egentlig er, angst for at slippe kontrollen med kost f.eks. ved altid at tælle kalorier eller spise meget restriktivt og træning f.eks. ved at “skal” træne og har svært ved at holde fridag.

Mange oplever det også, som at være “på” og leve rigtig sundt i en periode, for efter noget tid må “overgive sig”, og finde sig selv i den stik modsatte grøft.

Og andre igen, oplever afhængighed, spiser med følelserne eller spiseforstyrelser.

Der her er nogle meget almindelige former for “virus”, som vægten egentlig bare er et symptom på, er der.

Det der så fejlagtigt sker er, at vi prøver at løse “vægt problemet” ved at kæmpe endnu hårdere med kost og træning eller surfe rundt mellem alle de nyeste kost trends med håbet om det, der kan løse problemet….. hvilket selvfølgelig aldrig sker.

Ok… selvfølgelig har det en betydning, hvilken strategi vi vælger i forhold til kost, træning og livsstil, noget er sundere og mere effektivt end andet, men igen det er en individuel sag, og noget vi har brug for at lære at justere i forhold til kroppens signaler, frem for at tro blindt på, hvad der står i en bog.

Tilbage til “virusen”, for os 8 ud af 10, for at vi når vores ideal eller ønske vægten, så det er bæredygtigt og holder på lang sigt, for at komme dertil, hvor vi slutter fred og elsker spejlbilledet igen, ja i det hele taget at have det godt med sig selv og sin krop…. De resultater kommer ud af 10% “to do”, altså kost og træning og hele 90 % “to bee”, eller hvad jeg også kalder indre arbejde, med at heale “virussen”

Altså hele 90% af, at nå det vi ønsker er et indre mentalt, emotionelt og spirituelt arbejde, og kun 10% er, hvilken kost- og træningsstrategi vi bruger.

Og hvad er det alle snakker om og vi altid ligger hele indsatsen og fokuset?…. Ja på de 10%…. BOM, der har du grunden til at så få når de mål, de ønsker sig, så de er bæredygtige og holder på lang sigt.

Go Deep….. er det nye overordnede navn og hensigt i de sessioner, forløb og seminar, jeg tilbyder nu.

Go Deep refererer til, at vi går de her spadestilk dybere, hvor vi udover at skabe resultater med effektive kost- og træningsstrategier, har det indre arbejde med, der løser problemet ved sin rod, og gør at vi kan nå vores resultater uden kamp, og som gør dem bæredygtige og holder på sigt.

Har du et ønske om vægttab, at reducer fedt procenten og komme til at holde af dit spejlbillede igen? Og har du en fornemmelse af at det er en “virus” der har saboterede alle dine tidligere forsøg?

Døren til vægttab og kroppen du elsker, skal åbnes ind ad

Jeg sad og lyttede til en træningsvideo med min gode ven Anders Søndergaard, hvor han fortæller om bevidst lederskab, særligt relateret til vores arbejdsliv.

Det interessante er, at det som er gældende for en del af vores liv, gælder for alle områder i livet, og Anders kom med en rigtig god metafor i forhold til situationen, når vi føler os fastlåste, har fornemmelsen af at gå i ring i den samme og samme situation.

Forestil dig at være i et helt lukket rum og gerne vil ud, du ser dig rundt og opdager en dør, hvorefter du tager i håndtaget og begynder at presse ud ad, døren åbner sig ikke og du begynder at presse hårdere og hårdere….. nu lægger du alle dine kræfter i for at åbne den dør, men intet sker.

Pludselig stopper du op, tænker et øjeblik, tager i håndtaget for at opdage at døren skal åbnes ind ad, du er fri og kan gå ud.

Det er et paradime skifte, ofte aser og maser vi for at få et ønsket resultat, vi farer vild og føler os endnu mere fastlåste…. samtidig med at løsningen på vores problem hele tiden har været og er i os selv.

Døren til vægttab og kroppen du elsker, skal åbnes ind ad… døren til et liv, vi er passioneret om at leve og vi elsker, skal åbnes ind ad.

Døren til frihed skal åbnes ind ad.

Alt det bedste – Henrik

Med Ho`oponopono kan du opløse det der bremser og begrænser dig

I går lavede jeg et interview med Søren Egstrup, der har siden egstrup.dk. Søren arbejder med og tilbyder Ho`oponopono seminar. Ho`oponoponoder er en gammel Hawaiiansk metode til at opløse, hvad der bremser og begrænser os, og i stedet opleve indre frihed, ro og kærlighed.

Ved det at opløse det som bremser og begrænser os, vil vi opleve at kan gå mere direkte til vores dybeste ønsker.

Det blev til et Whooow interview, der i den grad kan vende op og ned på hvordan vi ser os selv og verden.

Ændre vaner på 1 sek.

Den anden dag, da jeg sad og havde en af mine intro coach sessioner med en skøn kvinde, der drømmer om at tabe 8-10 kilo, dukkede det op igen, det her med, at det efter sigende tager omkring 28-30 dage at ændre en vane.

På det seneste har jeg tænkt en del over den idé med de 28 dage, tidligere har jeg har selv været fortaler for ideen, men må sige, at jeg ser det lidt anderledes nu.

Jeg er sikker på, at du kender og vi godt kan blive enige om, at der kan være en del kamp forbundet med det at ændre vaner. De kan være ret genstridige, fastgroede og pokkers svære at ændre på…. nogen værre end andre.

Men det, jeg har opdaget er, at det faktisk ikke er vanerne, der skal ændres, der er problemet, men den tilgang vi har til det.

Vaner skal ikke ændres, de skal gives slip på!

Min opdagelse er, at en vane bare er en handling eller et handle mønster, den handling vil altid være tilgængelig og en mulighed for os, og i den forstand kan jeg ikke lave den om til noget andet.

Lige som vi heller ikke kan lave højre om til venstre… begge dele vil altid være en mulighed og tilgængelige for os.

Det jeg til gengæld kan, er at blive/være bevidst om min vane.

Og hvis den er, at jeg altid går til højre, så kan jeg med bevidsthed vælge at gå til venstre.

Den jeg er (og du er), er den bevidsthed, der har fri vilje og som kan være opmærksom på og opsamler en tanke, følelse, vane eller handling. Men vi er ikke tanken og vanen i sig selv.

Det der så ofte sker er, at en tanke “kommer forbi” og i et “uopmærksomt” øjeblik begynder vi at udleve den tanke og det vane mønster, hvilket resulterer i at lige meget, hvor meget vi har bestemt os for at spise sundt, komme afsted til træning, stresse mindre etc., så sker det samme hver eneste gang, det er nærmest som om vi mister vores fri valg, og det eneste valg vi kan gøre er at følge de tanker og vaner hele det mønster nu en gang indeholder….. vi køre på autopilot.

I det sekund, jeg opdager at jeg er på autopilot, er jeg ikke på autopilot længere og jeg får mit frie valg tilbage.

Så kunsten er at kende og være god til at genkende vores egne vaner og mønstre, slutte fred med dem i den viden, at hvad handlingen eller vanen end er, så vil den altid være en mulighed for mig, og kan i den forstand ikke laves om. I det sekund jeg opdager og er bevist om den vane, jeg er igang med at udleve, har jeg mit frie valg til bevidst at vælge en anden handling, som er i harmoni med de resultater jeg nu en gang ønsker mig.

Så opgaven er ikke at ændre vanerne (“autopiloten”), der i mod at give slip på dem, og gå i gennem dagen og træffe valg fra en bevidst, nærværende og mindfuld tilstand.

Alt det bedste – Henrik Thinggaard

Frygt eller kærlighed?

Det her indlæg har allerede taget al for lang tid at komme i gang med i usikkerhed for, hvad jeg skulle skrive, om du ville forstå, hvad jeg mener og usikkerheden for, at jeg kan udtrykke mig. Og havde jeg ikke givet slip på den usikkerhed og frygt, og overgivet mig til en tilstand af tryghed og kærlighed, ville det her indlæg sikkert aldrig være blevet til noget.

Frygt eller kærlighed?

Ovenstående er blot et lille eksempel på, hvad jeg kender så godt og hvad der står i vejen for manges succes i forhold til kost, træning, vægttab og sund livsstil. Såkaldte sunde vaner, der er baseret på frygt…. frygt for at tage på, frygt for at jeg ikke træner nok, frygt for at jeg spiser for meget, frygten for fedt eller kulhydrater. Frygten for ikke at lykkedes.

Frygten for, hvad der vil ske, hvis jeg en dag ikke tæller mine kalorier eller jeg holder fri fra træning. Frygten for ikke at være i form.

Kunsten er at mærke den egentlige energi og motivation, der ligger bag vores handlinger, for selv om vi kan tænke, at vi elsker at træne og ikke kan undvære det, eller det da ikke er noget problem for mig at tælle kalorier eller spise særdeles kontrolleret….. så må vi mærke efter energien og følelsen, der ligger bag ved vores handlinger.

Frygt gør en ellers “sund handling” usund og skaber ofte afhængighed, og vi skaber en indre kamp. Vi skal kæmpe for at nå resultater, kæmpe for at holde vægten, kæmpe for at holde livet sammen.

Tillid og Kærlighed

Der er tillid og kærlighed alle de steder, der ikke er frygt, når vi handler ud fra tillid og kærlighed sker ting med en helt anden lethed og uden den evige kamp.

I tillid og kærlighed er ideal vægt, godt helbred og en smertefri krop en helt naturlig tilstand. I tillid og kærlighed til, hvad der end har skabt jorden, månen og solen i fuldstændig harmoni med hinanden, har skabt årstiderne perfekt, så de går deres gang, har skabt planter og træer, så de vokser helt uden kamp og nærmest på dato springer ud hvert forår, har skabt dig og mig med samme perfektionisme og evne til at vi udfolder os og lever med samme lethed….. hvis vi tør slippe frygten.

Alt det bedste – Henrik

PS: Jeg kører stadig individuelle forløb, hvis du har brug for hjælp til at slippe frygt + at få konkrete strategier og steps til de resultater du ønsker dig. Send mig en mail og lad os starte med en uforpligtende om vi er et godt match, til at du når dine mål.

Om at tage ansvar

Jeg vil starte med at dele en skøn besked, jeg fik i sidste uge fra en gæv sønderjyde, der er 2 mdr. inde i et mentor forløb hos mig.

“Jeg var ved lægen og få resultatet af mine blodprøver. Sukker, kolesterol, nyrer, hjerte og blodtryk… Alt i den grad perfekt. Derudover et vægttab på 9 kilo. Så det var jo ikke så tosset. Jeg skal ikke længere spise sukkersygepiller, da jeg jo ikke har sukkersyge! Jeg skal fortsætte med kolesterolpillerne, men de bliver revurderet ved næste tjek 1/9.”

Det er skønt at læse om den slags resultater. Det virker enormt helende på mig (og os alle sammen), hver gang en person når en ny bevidsthed, tager ansvar og handlekraften tilbage. Altså i dette tilfælde at tage ansvar og få oplevelsen af og bevidstheden om at, man kan hele sin egen sygdom…. det mest fantastiske ved det er, at Du kan gøre det samme!

Apropos at tage Ansvar

Det er lidt tricky. For de fleste af os synes jo selv, at vi tager ansvar i vores liv. Men det der ofte sker er, at vi tager mere ansvar for andre eller vi tager ansvar for de forkerte ting… frem for ansvar for os selv og de ting, der fører til de resultater, vi ønsker os. Det bliver sådan “komfort zone” ansvar, der hvor det føles let og lige til. Til den grad vi ikke tager ansvar lægger vi handle og skaberkraften fra os, og dermed også evnen til at få de resultater, vi ønsker os.

Der er flere måder at lægge ansvaret fra os på, en er at vi lader os forstyrre, det kan være af Facebook, TV, huslige gøre mål, arbejde eller at gøre alt muligt for andre først. Vi kan også lægge ansvaret fra os ved at skyde skylden på andre, krisen, manglende tid, penge eller energi m.m..

Du kan genkende det manglende ansvar, ved at se på hvad du er mest frustreret over eller beklager dig mest over ikke at have fået gjort noget ved, eller resultater du ønsker men gang på gang udebliver.

Igen resultater, der udebliver er ikke nødvendigvis kun på grund af manglende ansvar, men som nævnt, det kan være vi tager ansvar de forkerte steder.

Alt det bedste – Henrik